Saturday, October 04, 2014

Bir yaz salatası ve etli pilav

 Bu deniz kabukları marketten değil, denizden kardeşlerim ve yavrularım tarafından emekle çıkarılmış, sonra annem tarafından kloraklı suda kaynatılarak temizlenmiş ve yazlık dekorunda yerini almış deniz kestaneleri.
 Bu leziz yaz salatasını da tavsiye ediyorum. Közlenmiş patlıcan,közlenmiş kırmızı biber, mor soğan, taze yeşil biber, maydanoz. Sosu ise sarımsak, zeytinyağı, limon,nar ekşisi ve tuz karışımını ekliyoruz.
Annemin buhara pilavı da tek başına yeterli bir yemek oluyor. Varsa kestane de eklerseniz daha güzel olur. bu tarifte eti ayrı yerde kavurarak pişiriyoruz. ayrı yerde pilavi pişiriyoruz ve pişmiş etin üzerine bastırıyoruz. Varsa kuş üzümü, kavrulmuş badem de ekliyoruz, sevdiğimiz baharatları da ekliyoruz. servis yapmadan önce yufka ekmeği serdiğimiz bakır sinimize ters çevirip sofranın ortasına getiriyoruz. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment